Sådan anmelder du skader efter stormfloden

Læs mere om forsikringsdækning og eventuel genhusning efter stormfloden.

24. oktober 2023

Naturskaderådet har afgjort, at Det Sydfynske Øhav var udsat for stormflod i weekenden. Afgørelsen har betydning for, om du kan få erstatning for de skader, som stormfloden har forvoldt.

Hvis du har haft stormflod, kan du finde informationer om, hvordan du skal forholde dig, på Naturskaderådets hjemmeside. Her står der bl.a.:

  • 1. Tjek om dine nuværende forsikringer dækker skaderne. Kig i forsikringsbetingelserne eller kontakt dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl.
  • 2. Hvis skaden ikke er omfattet af dine forsikringer, kan du muligvis få erstatning fra stormflodsordningen. Du skal anmelde skaden elektronisk via Naturskadebasen. Du kan eventuelt bede dit forsikringsselskab hjælpe dig med at indberette. Sidste frist for at anmelde skaden er 21. december 2023.

Du kan læse mere på Naturskaderådets hjemmeside: https://www.naturskaderaadet.dk/.../viden-om.../stormflod/

Her kan du læse, hvordan du gør, hvis du skal anmelde en skade: https://www.naturskaderaadet.dk/.../saadan-anmelder-du.../

Hvis man ikke har MitID

Hvis en borger er ikke-digital og er fritaget for MitID, anbefaler brancheorganisationen for pensions- og forsikringsselskaber, F&P, at man kontakter sit forsikringsselskab telefonisk og forklarer dem situationen. Vær opmærksom på, at der i disse dage kan være ventetid hos forsikringsselskaberne.

Skal skaden anmeldes til Naturskadedatabasen af en borger, der ikke har MitID, oplyser Naturskaderådet, at man skal kontakte sit forsikringsselskab, som kan være behjælpelig med at indberette skaderne til myndigheden.

Man kan evt. bede om hjælp hos en pårørende.

Brug for genhusning?

Har du brug for genhusning efter weekendens stormflod, kan kommunen desværre ikke hjælpe dig med det, men vi er oplyst om, at du kan henvende dig til Danland Faaborg, Klinteallé 1, Faaborg, hvor der er ledige lejligheder, der kan bruges til genhusning. Du skal dog huske at have en aftale med dit forsikringsselskab om genhusning først, så du kan fremvise en betalingsgaranti.

Du kan kontakte Danland Faaborg på mail faaborg@danland.dk eller på telefon 62613800. Telefonerne er åbne mandag, tirsdag, torsdag og fredag klokken 10-12 og 14-16 og lørdag 13-16.