Bøgegrotten lukket for adgang på grund af træfældning

Fældningen sker af sikkerhedsmæssige årsager.

1. marts 2024

Fra mandag den 4. marts klokken 6 til tirsdag den 5. marts klokken 18 er Bøgegrotten i Ringe lukket.

Det skyldes, at der skal fældes træer flere steder i skoven. Blandt andet et stort bøgetræ ved indgangen til området. Træet er flækket, og en del er væltet ned i lysningen ved indgangen til Bøgegrotten. Den resterende del står og hælder ud over motorvejen. Det skal derfor fældes af sikkerhedsmæssige årsager.

I forbindelse med håndteringen af det store bøgetræ vil Svendborgmotorvejen være spærret i en kortere periode, cirka en halv times tid. Det er HedeDanmark der står for fældningsopgaven, og de sørger også for diverse tilladelser i forbindelse med spærring af motorvejen. Vi kender ikke det præcise tidspunkt for lukningen af motorvejen.

Der bliver også fældet træer i den øvrige del af skoven. Formålet er at sikre sikkerheden både i forhold til motorvejen samt den generelle færdsel i skoven. Vi lader så meget af træet som muligt ligge til naturligt henfald i skoven for at understøtte biodiversiteten.

I løbet af 2024 udføres yderlig fældning og udtyndning i skoven med fokus på bevarelse af udvalgte egetræer samt at sikre en diversitet i træarter i skoven generelt. Igen efterlades træerne til naturligt henfald i skovbunden, og brugerne af skoven vil opleve, at der nogle steder vil være mindre fremkommeligt.

Vi glæder os til at åbne skoven igen!