Fortsat store oversvømmelser omkring Sundsøen i Faaborg

Der kan formentlig gå op til en måned, før alt vand er fjernet på stier og i viadukter.

12. januar 2024

Stien omkring Sundsøen i Faaborg er ofte benyttet som skolevej, af motionister og gående, men det er så godt som umuligt at forcere stien i disse dage. Både viadukter, stier og omkringliggende arealer ved Sundsøen i Faaborg er fortsat oversvømmede og iset til, efter det massive regnvejr og siden frost, der ramte os i starten af 2024.

Alt vandet skal pumpes væk og ud, og dette kan kun lade sig gøre, når der er almindelig vandstand i havet, da det er her, vandet skal ledes hen. Når der er højvande i havet, er der højvandsluk på systemet, så havvandet ikke løber den forkerte vej. Derfor kan vi ikke pumpe vand fra Sundsø-området og væk, når der er højvande i havet.

Og det udfordrer os en del, da der faktisk har været mere eller mindre permanent højvande på grund af kraftig nedbør siden stormfloden i oktober 2023.

Pumperne kører på højtryk, så snart det kan lade sig gøre, men vurderingen fra Park, Vej og Natur er, at der formentlig vil gå en måneds tid, før viadukterne er tømt for vand.

Derudover skal lyde en opfordring til, at man holder sig fra isen ved de oversvømmede viadukter. Isen er ikke sikker, og der er meget dybt, så det kan have fatale konsekvenser, hvis man ryger igennem.