Indstil dine favoritkandidater til årets frivilligpriser

Frem til 1. april kan du indstille en person eller en forening, som ifølge dig fortjener at blive hædret for sin frivillige indsats i det forgange år.

29. februar 2024

 

I Faaborg-Midtfyn har vi flere tusind frivillige, der uge efter uge står klar med aktiviteter for både børn, unge og ældre. De arbejder med idrætslivet, laver fantastiske kulturelle events og mere uformelle ungefællesskaber, der skaber liv. Fælles for dem alle er, at de gør en forskel med deres store frivillige virke. Det vil vi gerne hylde i Faaborg-Midtfyn Kommune, og derfor kan du nu indstille en forening, en frivillig ildsjæl eller et ungefællesskab, som du mener, bør hædres med en af årets priser og anerkendes for deres indsats.

I 2024 vil der blive uddelt tre forskellige priser på Kultur- og Fritidsområdet – Årets Forening, Årets Ungefællesskab og Årets Ildsjæl. Vinderne vil blive afsløret og hyldet løbende over de næste par måneder.

I årets jury sidder blandt andre Iben Bech, formand i Folkeoplysningsudvalget. Hun har været med i juryen i en del år og har også overrakt mange af priserne til tidligere års vindere.

”Der er så mange gode foreninger, fællesskaber og ildsjæle, som fortjener anerkendelse, og med priserne får vi muligheden for at give dem et særligt skulderklap og en anerkendelse, der kan mærkes,” siger Iben Bech og fortsætter: ”Det er altid noget helt særligt at læse nomineringerne, for der er mange, der hvert år gør sig fortjent til priserne. Derfor er det også en af de indsigtsfulde og spændende opgaver, som skaber glæde og værdi for Folkeoplysningsudvalget.”

Herunder kan du se, hvad der bliver lagt vægt på i de forskellige kategorier:

Årets Ungefællesskab

Med uddelingen af denne pris ønsker vi at hædre et aktivt ungefællesskab, ungeforening, eller gruppe af unge i en forening. Vi ønsker at fejre engagerede personer, som gør en forskel for kammeratskabet, sammenholdet, andre unge og lokale ungefællesskaber. Gruppen/foreningen/de unge, der nomineres, skal være under 25 år og må med deres frivillige indsats og engagement skabe en lokal forskel i ungemiljøerne.

Årets ildsjæl

I forbindelse med årets ildsjæl vil juryen se efter en frivillig, der er aktiv, engageret, kreativ og rummelig. Prisen gives til en person, der har gjort sig særlig positivt bemærket gennem en frivillig arbejdsindsats.

Årets forening

Med uddelingen af denne pris ønsker juryen at hædre en forening, der skiller sig positivt ud i et dynamisk og alsidigt foreningsliv. Prisen gives til en forening, der har udført et ekstraordinært stykke arbejde, der har skabt en positiv udvikling i den pågældende forening.

Sådan indstiller du en kandidat til årets tre priser

Alle kan nominere kandidater til årets priser via Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside: fmk.dk/fejring