Joan hjalp Adam med at se mulighederne på arbejdsmarkedet

Code of Care Faaborg-Midtfyn har netop gjort sig de første erfaringer med et erhvervsmentorforløb. Planen er at flere skal følge.

26. april 2024

”Joan har givet mig et boost og åbnet mine øjne for, at jeg ikke er låst fast, men jeg har muligheder!”

Sådan fortæller 26-årige Adam Granhøj El-Imam, som de seneste måneder har været i et erhvervsmentor- forløb hos Joan Petersen fra NetPlan System Design.

Forløbet har bestået af en række samtaler mellem de to.

”Jeg søgte ufaglært arbejde, og Jobcenteret foreslog, at jeg kunne blive en del af det her forløb. Jeg har været i gang med flere uddannelser, men jeg har ikke gjort nogen af dem færdig. Jeg kan rigtig godt lide, at Joan og jeg har haft nogle frie og åbne samtaler, hvor det hele ikke var lagt i skema. Før var det meget snævert, det jeg ville. Men Joan har givet mig et andet perspektiv og mere mod på at søge jobs uden at være bange for at få et afslag på forhånd, fortæller Adam Granhøj El-Imam.

Joan Petersen er administrationsleder hos NetPlan System Design, som er en it-virksomhed med base i Årslev, der leverer it-løsninger og tjenester til små og mellemstore virksomheder i alle brancher.

”Det er fantastisk at være med til at gøre en forskel for et ungt menneske, og det har været givende for mig at dele ud af de erfaringer, jeg har gjort mig i mit arbejdsliv. Derudover har jeg også – via den mentoruddannelse, jeg har taget sideløbende - udviklet mine personlige kompetencer og er blevet bedre til at lytte og se de unge mennesker i den situation, hvor de er,” fortæller Joan Petersen.

Erhvervsmentorforløbet er en prøvehandling fra Code of Care og Jobcenteret i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor Joan har vejledt i alt to unge mennesker og givet input til, hvordan de finder deres vej i uddannelse eller job.

Planen er, at der på sigt kommer flere erhvervsmentorer i kommunen, når prøveforløbet er evalueret og justeret efter tilbagemeldingerne, og der ligger et færdigt koncept. 

Kæmpe tak og held og lykke til Joan og ikke mindst Adam, som har planer om at starte uddannelse som datatekniker til august.