Kom og se første skitse til ny bydel syd for Ringe

På mødet vil det være muligt at kommentere på udkastet, inden forslaget sendes i offentlig høring.

4. april 2024

Som et led i masterplanen for Ringe arbejder Faaborg-Midtfyn Kommune på en helhedsplan for en ny bydel syd for Ringe.

Der har tidligere været holdt en borgervandring og en idéworkshop om byudviklingen. Nu inviterer kommunen til et ekstra borgermøde, hvor den første skitse til helhedsplanen præsenteres.

Helhedsplanen skal indeholde en disponering af den fremtidige infrastruktur, boligtyper, placering af grønne områder og stier, hvor regnvandet skal håndteres i området m.v. Helhedsplanen skal således danne rammen for udviklingen af den nye bydels fremtidige boligområder i Ringe Syd, herunder også for den efterfølgende lokalplanlægning.

På borgermødet vil borgerne få præsenteret skitsen, inden den færdiggøres og sendes i offentlig høring.

Borgermødet afholdes mandag den 6. maj kl. 19 – 21 på Ringe Bibliotek, Algade 40, 5750 Ringe.

Hvis du/I ønsker at deltage i borgermødet, skal du tilmelde dig til nihau@fmk.dk senest tirsdag den 30. april af hensyn til forplejning.

En af de fire udviklingsbyer

Som led i Bymidteplanen for Ringe blev det nye Ringe Torv indviet i april 2023 med ny legeplads med legehuse og hopperedskaber, to nye scener, ny beplantning og mulighed for udeservering.

Næste skridt i Faaborg-Midtfyn Kommunes masterplan for udviklingen i Ringe er udviklingen af en helhedsplan for et nyt byområde i Ringe Syd. Der har tidligere været afholdt borgervandring samt workshop, hvor områdets fremtidige rolle, karakter og identitet blev diskuteret.

”Det er vigtigt for os, at borgerne får mulighed for at forholde sig til det første udkast til en helhedsplan, før vi arbejder videre med den. Det er derfor, vi inviterer til dette borgermøde,” siger Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Ringe er sammen med Nr. Lyndelse, Årslev og Faaborg en af de fire udviklingsbyer i Faaborg-Midtfyn Kommune, som skal bidrage til vækst og fremdrift i kommunens tre egne.

Faaborg-Midtfyn Kommune har et mål om at vokse med 3.000 flere borgere i 2040.

FAKTA: Tidsplan for arbejdet med helhedsplanen

  • Start 2024: Borgervandring og idéworkshop (er afviklet)
  • Maj 2024: Borgermøde – første skitse til helhedsplanen
  • August/september 2024: Forventet at forslag til helhedsplan sendes i offentlig høring. I den forbindelse vil der blive afholdt endnu et borgermøde, og man kan indsende bemærkninger til forslaget
  • November-december 2024: Planen forventes vedtaget endeligt.