Ny chef i spidsen for Fællesindkøb Fyn

Den nytiltrådte chef har været konstitueret i stillingen de seneste ni måneder.

2. februar 2024

Bestyrelsen i Fællesindkøb Fyn har pr. 2. februar 2024 ansat Sune Bjørn Nancke i stillingen som Indkøbs- og Udbudschef for indkøbsfællesskabet Fællesindkøb Fyn.

Sune Bjørn Nancke har de seneste ni måneder været konstitueret i samme stilling.

Sune Bjørn Nancke har været ansat i Fællesindkøb Fyn siden 2017 som faglig koordinator og business controller og var inden da contract manager og udbudskonsulent i Odense Kommune.

I Fællesindkøb Fyn bliver Sune Bjørn Nancke chef for 10 medarbejdere.

På vegne af bestyrelsen i Fællesindkøb Fyn er Nis Kasper Pedersen, økonomichef i Faaborg-Midtfyn Kommune, godt tilfreds med, at et enigt ansættelsesudvalg pegede på Sune:

"Vi havde et rigtig godt og bredt ansøgerfelt, hvor vi har haft en ekstern konsulent til at køre processen. Det betyder, at vi i ansættelsesudvalget har haft de bedst mulige forudsætninger for at træffe vores valg. Sune kommer med en stor faglig indsigt på indkøbsområdet og har i sin konstitueringsperiode, og som faglig koordinator forud for det, vist, at han har et stort lederpotentiale. Sune vil med sin personlighed, faglige afsæt og ledelsesmæssige kompetencer passe godt ind i indkøbssamarbejdet og den tætte dialog med Nordfyns, Kerteminde, Langeland og Faaborg-Midtfyn kommuner og eksterne interessenter," siger han.

Sune Bjørn Nancke har store forventninger til jobbet og ser frem til den fortsatte udvikling af Fællesindkøb Fyn: 

"Dette særligt med et øget fokus på den løbende professionalisering af de offentlige indkøb, bæredygtige tiltag og inkludering af sociale klausuler. Jeg ser derfor med stor glæde frem til fortsat at være en del af et stærkt fynsk indkøbsfællesskab, der har en tydelig vision om at gøre en reel forskel for borgerne, og et solidt samarbejde de enkelte kommuner imellem." siger han.

Fællesindkøb Fyn er et strategisk indkøbssamarbejde mellem Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland og Nordfyns kommuner (Nyborg kommune udtræder af samarbejdet med udgangen af juni 2024).

Samarbejdet er formuleret i en fælles, forpligtende indkøbspolitik vedtaget og underskrevet af de fem kommunalbestyrelser. Fællesindkøb Fyn ledes af en bestyrelse med en repræsentant for ledelsen i hver af de deltagende kommuner.

Fællesindkøb Fyn gennemfører fælles udbud for de fem kommuner, vejleder og rådgiver om indkøb, vedligeholder den elektroniske indkøbsdatabase, overvåger leverandørmarkedet, uddanner indkøbere i kommunerne mv.