Vejret giver stadig problemer

Der er stadigvæk rigtig meget is og mange glatte veje i kommunen – så vær opmærksom og kør i god tid, når du bevæger dig ud på landevejene.

8. januar 2024

Store mængder regn og frostgrader giver udfordringer på vejene, hvor der mange steder er is og rigtig glat. Der er stadig oversvømmede veje flere steder.

Faaborg-Midtfyn Kommunes vintertjeneste gør alt, hvad de kan, for at holde vejene farbare og så sikre, som muligt.

Du kan følge med i vejenes tilstand, vejtemperatur osv. på trafikinfo.dk.

På vores hjemmeside kan du se, hvordan vi prioriterer glatførebekæmpelsen i kommunen. Du finder kortet her: Snerydning og glatte veje (fmk.dk) Her kan du også se klassificeringen for de enkelte veje.

Vejklasse 1 er farbare uden de større problemer, men både klasse 2, 3 og 4 er ramt af pletvis islag og oversvømmelser i varierende grad. Især på villavejene (klasse 4) ligger meget is, som Vintertjenesten endnu ikke er nået til.

Vi får meldinger ind fra flere af kommunens institutioner, hvor parkeringspladser og gåarealer er iset til. På Ringe Station har vi været nødsaget til at spærre af og lavet et gåspor på grund af store mængder is.

Isen er ikke sikker

Selvom termometeret viser frostgrader, er isen ikke sikker på søerne. Vi har sat skilte op både ved Ringe Sø og Sundsøen i Faaborg, da al færdsel på isen er forbudt.

Vi skilter kun ved Ringe Sø og Sundsøen, da man som udgangspunkt selv er ansvarlig for ikke at gå ud på søer og vandhuller.

Kontakt FFV ved kloak-problemer i din bolig

Vi får en del opkald fra borgere ang. stoppede kloakker, afløb og toiletter, der ”bobler” samt lignende udfordringer med kloaksystemer. Oplever man dette, henviser vi til, at man kontakter FFV Energi & Miljø A/S.

Handler det om stoppede vejbrønde ved din bolig, kan du enten selv forsøge at skabe adgang, eller indberette via ”Giv et praj”: Giv et praj (fmk.dk).