Campingtilladelser

Det kræver en personlig udlejningstilladelse at drive og udvide en campingplads. Tilladelsen skal søges i kommunens planafdeling.

Tilladelse til at drive campingplads

Det kræver en personlig tilladelse - en såkaldt udlejningstilladelse - at drive campingplads. Den skal søges i Planafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Når du søger kommunen om en tilladelse efter campingreglementet, vil du hurtigst muligt få en kvittering, så du ved, at vi har modtaget ansøgningen. Du kan som hovedregel forvente svar på din ansøgning inden for 8 uger, med mindre sagen er kompliceret eller kræver en lokalplan og/eller kræver politisk behandling.

En campingtilladelse er personlig og kan derfor ikke videregives ved salg af campingplads eller ansættelse af ny forpagter

Tilladelse til at udvide en campingplads

Enhver udvidelse af en campingplads kræver en ny udlejningstilladelse. Ved udvidelse forstås både arealmæssigt, antal enheder og hytter samt mulighed for vintercampering og vinteropbevaring. Det kræver også en ny udlejningstilladelse, hvis du vil benytte et areal, der støder op til en campingplads, som aflastningsareal i kortere perioder.

Tilladelse til at oprette en campingplads

Nye campingpladser og andre ferie- og fritidsanlæg skal placeres efter sammenhængende turistpolitiske overvejelser og i forbindelse med eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelser. Formålet er at modvirke spredt og uplanlagt bebyggelse i det åbne land. I Kommuneplanen er der bestemmelser for hvor der kan udbygges eller etableres ny campingpladser under hensyn til natur, miljø og landskab.

Lovgivning om campingplads

Kort over campingpladser

Spørgsmål? Kontakt os

Plan

Mellemgade 15
5600 Faaborg

Telefon: 72 53 20 36

Send en mail

Skriv sikkert til os