Mountainbike

Der er allerede flere MTB spor i Faaborg-Midtfyn Kommune du kan boltre dig på og disse udvikles hele tiden. Læs om regler, betaling, frivillig sporbyggerlaug mm.

Der er godt gang i MTB sporene i Danmark og Faaborg-Midtfyn Kommune.

Et nationale projekt har kørt de fleste spor i Danmark igennem og gradueret dem ens, således man lettere ved man kan forvente sig, når man starter på et spor, man ikke har prøvet før. Flere spor er stadig i udvikling.

Luk alle
Åben alle

MTB spor i Faaborg-Midtfyn

Svanninge Bakker

Danmarks bedste MTB-spor efter det er blevet renoveret og udvidet med grønt børnevenlige spor, superfedt blåt flow og røde tekniske nedkørsler.
Ca. 5,5 km blåt spor og ca. 4 km røde linjer der køres som afstikkere fra det blå. Alt i alt er der ca. 11 km singletrack, i de smukke Sydfynske Alper.
Sporet ligger nord for P-pladsen ved Restaurant Skovlyst, Odensevej 173, 5600 Faaborg.

Fyns største bikepark, med Fyns længste nedkørsel på hele 1 km. Du finder både blå/røde flow spor, blå/røde Jump-lines, og to pumptrack-baner.
I 2022 udvides parken med et større teknisk område, med skinnies, drops og rockgardens. Området tilgås fra P-plads ved Odensevej 150, 5600 Faaborg.

Lærkedal

Lærkedal MTB-spor er et singletrack.
Hovedsporet er 4,5 km blåt og kan køres af alle. Der er fokus på at skabe et spor med et godt flow. Rundt om på sporet er der flere sløjfer af forskellige sværhedsgrad. Disse er mærket med pil i rette farve. Sporet er skiltet med pile og er gradueret af On-trail.
Sporet er åben for alle og kræver ikke betaling.
Lærkedal MTB er en del af Mountainbike Uniteds komplette samling af officielle MTB spor i Danmark.

OBS: Vær opmærksom på at der i området er en Disc Golf bane som krydser sporet. Det er tilladt at gå rundt på sporet. Man kan med fordel gå sporet baglæns.

Præsteskovvej 17, 5672 Broby.

Pipstorn Skov

4 km blåt spor med rød afslutning der kan undlades.
Betalingsspor i privat skov. 10 kr. for en tur som betales på MobilePay.

Lucienhøj 14v, 5600 Faaborg.

Ibjergskoven

3 km for alle. Ibjergvej 11E, 5792 Årslev.

Betaling

Tjek altid inden du begiver dig ud på sporet om det er et gratis spor eller et betalingsspor. Respekter de mange frivilliges arbejde ved at betale det det koster for at bruge sporet.

Frivillige sporbyggerlaug

Der er altid brug for flere frivillige til bygge spor og holde dem vedlige. Så kontakt endelig kommunen eller det lokale spor hvis du kunne have interesse i at give en hånd med.

Tjek bl.a. Sydfynske Alper Sti og Sporbyggere på facebook.

Retningslinjer for MTB-kørsel

  • Tjek altid de lokale retningslinjer for hvert spor.
  • Følg ensretningen.
  • Som MTB-rytter bør du vise hensyn til andre skovgæster. Hold dig til det afmærkede spor. Kør ansvarligt, afstem farten, vær høflig og se dig for når du krydser skovens øvrige veje.
  • Ønsker man at gå på MTB-sporet anbefales det af sikkerhedsmæssige årsager at man går mod ensretningen, således man møder de cyklende ansigt til ansigt.
  • Ridning på MTB-sporet er ikke tilladt.
  • Brug af sporet sker på eget ansvar. Faaborg-Midtfyn Kommune, ejeren af skoven eller de frivillige kan ikke stilles til ansvar for person- eller materielskade.
  • Sporet kan lukkes eller omlægges i særlige tilfælde.
  • Hjelm er påkrævet og husk sygesikringskort og telefon (gerne med 112 app). Kør helst flere sammen.
  • Smid ikke affald, pas på naturen og fortidsminderne.

I tilfælde af ulykke

Ring 112 eller brug 112 app

Spørgsmål? Kontakt os

Natur og Klima

Mellemgade 15
5600 Faaborg

Telefon: 72 53 20 35

Send en mail

Skriv sikkert til os