Rideruter

Faaborg-Midtfyn Kommune byder på store sammenhængende rideruter og mulighed for at købe dagskort og årskort afhængig af dit behov.

Rideruter i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kommunen har flere flotte ridestier:

  • Riderute Sydfyn
  • Banestien Ringe-Korinth
  • Espe skov
  • Espe folke- og tumlepark
  • Ringe skov
  • Tarup-Davinde

Riderute Sydfyn

Den 75 km lange naturskønne riderute giver en bred variation af natur og kultur. Rideruten går gennem de sydfynske godser Brahetrolleborg, Holstenshuus og Steensgård og slynger sig op i Svanninge Bjerge og skovene omkring Sollerup.

Du skal have ridekort for at bruge Riderute Sydfyn. Du kan vælge, om du vil have adgang til hele ruten eller kun dele af den, ligesom du kan vælge, om du vil have ridekort til en eller flere dage eller til et helt år. Ridekortet købes på Riderute Sydfyns hjemmeside.

Riderute Sydfyn

Det Sydfynske Øhav

Banestien Ringe-Korinth

Den 16 km lange natursti giver mulighed for vandretyre, cykling og ridning.  Det er gratis at ride på stien.

Der er etableret et selvstændigt ridespor langs hele stien og der er P-pladser ved de 3 stationsarealer og i udkanten af Ringe, hvor der er plads til hestetrailere. Der er desuden bindebomme i tilknytning til opholdsarealerne.

Vær opmærksom på, at du skal være en erfaren rytter, da naturstien nogen steder ligger på en smal dæmning, og du vil møde mange andre bruger på stien.

Hvis du ønsker at kombinerer flere rideruter, så er der let adgang til Riderute Sydfyn fra stationsarealet i Korinth. Fra Espe er der forbindelse til Espe Tumlepark og videre til Espe skov.

Kort over banestien Ringe-Korinth

Folder over banestien Ringe-Korinth

Espe skov

Espe skov ligger tæt på banestien Ringe-Korinth, herfra kan du tage en smuttur ind i skoven

Espe Skov og Ringe Skov

Espe Folke og Tumlepark

Espe Folke og Tumpepark ligger tæt på banestien Ringe-Korinth, her er der mulighed for at benytte en shelter og samtidig have sin hest gående i en lille fold på stedet. Book shelterovernatning på www.bookenshelter.dk. 

Espe Folke og Tumlepark 

Ringe Skov

Ringe skov er en ung skov der begyndte at blive rejst i 2001. Skoven er åben for ryttere hvis du holder dig til skovvejene og færdes i skridt for at tage hensyn til skovens andre gæster.

Ringe Skov

Tarup-Davinde

Der er ridespor flere steder i det store naturområde omkring gamle grusgrave. Der er gode P-pladser ved Naturskolen Åløkkestedet på Hudevad Byvej og ved ridebanen ved Udlodgyden.

Kort over ridestier

Hvis du vil vide mere