Kitesurfing

Den sydfynske kyst fra Helnæs til Lundeborg er ideel til kitesurfing. Et yndet spot er farvandet omkring den lille Svelmø.

Et mekka for surfere

Mange surfere tager til Sydfyn for at surfe, både kitesurfere og windsurfere. Det lave vand ved kysterne og de gode vindforhold betyder, at nybegyndere har gode vilkår, og mere erfarne surfere kan sagtens finde udfordringer lidt længere ude i Det Sydfynske Øhav.

Kitesurfing og parkering ved Svelmø

Fynske kitesurfere har for længst fundet ud af, at farvandet mellem Sydfyn og den lille Svelmø er ideelt til kitesurfing ved de rigtige vindretninger.

Kitesurfere er altid velkomne, men da Svelmø og landingspladsen på Fynssiden er privatejet, skal du udvise visse hensyn.

Parkér ALDRIG langs vejen, der skal kunne komme en traktor forbi på alle tider. 

På græsarealet ned til kysten er der offentlig adgang, og her kan alle spise deres medbragte frokost og kigge på kitesurferne.

Følg i øvrigt anvisningerne på informationsskiltet.

Flere råd og tips

Surfere kan på www.kitefyn.dk få flere råd og tips til surfing på Fyn og finde flere spots. Lokale surfere bruger kitefyn.dk til at debattere kitesurfing på Fyn og samtidig aftale mødesteder og lignende.

Pas på fuglene

Vedvarende og kraftig forstyrrelse kan hindre fuglene i et område i at søge føde og få unger på vingerne. Det går ud over bestanden. Derfor har Kite Boarding Denmark og Dansk Sejlunion opstillet nogle regler for kitesurfing.

  • Hold afstand til strandenge, revler og småøer i yngleperioden fra 1. april til 15. juli. Der kan ligge rugende fugle direkte på strandbredden.
  • Se dig for, før du går ud - hvis større flokke af fugle ligger i området, så prøv at finde et andet sted at gå ud, og undgå derved at skræmme fuglene på vingerne. Ser du større fugleflokke på vandet, bør du vende om, sejle den anden vej eller udenom for ikke at jage dem på vingerne.
  • Hvornår er du for tæt på? Når vadefugle ser mennesker nærme sig deres rede eller unger, forsøger de at bortlede din opmærksomhed ved at flyve skrigende omkring eller ”spille” syge, f.eks. ved at lade som om de har brækket en vinge. I begge tilfælde er du kommet for tæt på og bør forlade området.

Find reglerne:
www.kitefyn.dk

Find spottet

P-pladsen ligger for enden af Østergyden: Østergyden 45a, 5600 Faaborg.

Det er yderst vigtigt at parkere ordenligt, og således IKKE i kanten af vejen. Der skal til enhver tid kunne komme en traktor hele vejen ned til stranden. 

Græsarealet ved stranden er privat ejendom og her bør vise hensyn. 

Kontakt

Alice Bjerge Rasmussen
alras@fmk.dk

72 53 80 56