Anmeld socialt bedrageri

Har du mistanke om snyd med offentlige ydelser, proforma flytninger eller sort arbejde? Så kan du henvende dig til kommunens kontrolenhed.

Luk alle
Åben alle

Hvad laver kontrolenheden?

De er med til at sikre, at ydelsesmodtagere får hvad de er berettiget til - hverken mere eller mindre.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg anmelder socialt bedrageri?

Du kan være med til at begrænse socialt bedrageri ved at videregive oplysningerne til kommunens kontrolenhed, som undersøger, om udbetaling af ydelser er sket på forkert grundlag. Er der tale om bevidst snyd, kan kontrolenheden videresende sagen til behandling hos politi og domstole.

Du skal være ret sikker i din sag, da en uberettiget anmeldelse er en ubehagelig oplevelse for den, det går ud over. Hvis du med vilje afgiver de forkerte oplysninger om strafbare forhold, risikerer du at blive politianmeldt.

Kan jeg være anonym?

Vi accepterer og behandler både navngivne og anonyme anmeldelser. Hvis du opgiver dit navn, må du forvente, at det bliver videregivet til den anmeldte person.

Hvordan anmelder jeg socialt bedrageri?

Der er ingen krav til hvordan en anmeldelse skal se ud, men jo flere oplysninger der gives til kommunen, jo flere muligheder er der for at undersøge forholdene som f.eks:

  • Hvem vedrører anmeldelsen?
  • Hvilken form for socialt bedrageri er der mistanke om?
  • Navn og eventuel adresse på modpart (samlever, ægtefælle eller kæreste), som eventuelt bor og opholder sig hos ydelsesmodtager.
  • Oplysninger om formodet sort arbejde.
  • Konkrete observationer.
  • Dokumentation, skærmprint eller lignende.

Spørgsmål? Kontakt os

Kontrolenheden

Tinghøj Allé 2
5750 Ringe

Telefon: 72 53 89 87

Telefon: 72 53 84 36


Skriv sikkert til Kontrolenheden