Faaborg-Midtfyn Kommune på Heartland Festival

Her kan du læse om Faaborg-Midtfyn Kommunes partnerskabsaftale med Heartland Festival, formålet med aftalen og muligheder for lokale aktører.

Faaborg-Midtfyn Kommune har en partnerskabsaftale med Heartland Festival. Formålet med aftalen er at give kommunens frivillige foreninger samt fødevareproducenter- og leverandører muligheder for indtjening og opmærksomhed samt at skabe positiv opmærksomhed om Faaborg-Midtfyn Kommune som et godt sted at besøge og bo.

Derfor afspejler kommunens aktiviteter på festivalen mange af de unikke og fantastiske fællesskaber og oplevelser, som kommunens borgere er med til at skabe og få glæde af. Derfor præsenterer vi f.eks. Heartland-gæsterne for langbordsmiddag, Den kulturelle rygsæk og på Ambassaden tager gode, frivillige ambassadører fra kommunen imod gæsterne med det positive, imødekommende og hjælpsomme sind, som kendetegner alle os i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Heartland Festival finder sted hver sommer ved Egeskov Slot og arrangeres af Live Nation. Festivalen har et internationalt program med musik, talks, gastronomi og kunst.

Faaborg-Midtfyn Kommune har været en del af Heartland Festivalen siden begyndelsen i 2016. Den nuværende partnerskabsaftale løber til 2027.

Som en del af partnerskabsaftalen forpligter Heartland Festival sig på følgende:

  • At størstedelen af de foreningsfrivillige på festivalen skal være fra foreninger i Faaborg-Midtfyn Kommune
  • At Den Kulturelle Rygsæk er en del af festivalens børnefestival Hjerteland
  • Omtale og branding af kommunen som et godt sted at besøge og bo
  • At benytte lokale råvarer og fødevareproducenter.

Partnerskabsaftalen understøtter FMK’s foreninger

Med partnerskabsaftalen forpligter Heartland sig på, at min 70 % af festivalens foreningsfrivillige er fra lokale foreninger i Faaborg-Midtfyn Kommune. Udbetalingen til foreningsfrivillige i Faaborg-Midtfyn udgjorde 415.180 kr. i 2023.

Langbordsmiddag

Faaborg-Midtfyn Kommune er hvert år vært ved en langbordsmiddag på festivalpladsen, hvor lokale langbordsværter fra lokalområderne i Faaborg-Midtfyn dækker op til festivalgæsterne. Det er kok Christian Bøjlund, der står for maden. Værterne har i vid udstrækning relation til de fællesspisninger, der finder sted rundt omkring i kommunen året rundt.

Ambassade

Faaborg-Midtfyn Kommune har en ambassade på festivalens campingplads, hvor frivillige borgere fra kommunen hvert år giver gæsterne en hjertevarm festivaloplevelse. Det personlige møde, gode værtskab og samtaler er omdrejningspunktet for aktiviteter og tiltag i ambassaden. Vi estimerer, at kommunens ambassadører er i kontakt med op til 50 procent af campingpladsens gæster i løbet af festivalen.

Homestay

I 2023 var der premiere på et nyt overnatningskoncept - Vantinge Homestay. Homestay-konceptet er skabt i samarbejde mellem Vantinge, Heartland Festival og Faaborg-Midtfyn Kommune. Lokale i Vantinge stillede værelser til rådighed til overnattende Heartland-gæster. Betalingen gik til en lokal forening. I 2024 udbredes homestay-konceptet til flere landsbyer.

Den kulturelle rygsæk

Vi vil gerne vise gæsterne på Heartland, at det er noget helt særligt at gå i skole i Faaborg-Midtfyn Kommune. Alle elever fra 0.-10. klasse deltager nemlig hvert år i et skræddersyet undervisningsforløb, hvor eleverne oplever og bearbejder kunsten og dens mange genrer og udtryksformer. Vores mål er at give vores børn og unge udsyn, omtanke og skabertrang med i rygsækken på deres videre færd i livet. På Heartlands børneområde, Hjerteland, møder både børne- og voksengæsterne Den kulturelle rygsæk.

 

Spørgsmål? Kontakt os

Politik og Strategi

Tinghøj Allé 2
5750 Ringe

Telefon: 72 53 05 30

Send en mail

Skriv sikkert til os

Telefontider
Mandag-onsdag 8.00 - 15.30
Torsdag 8.00 - 17.30
Fredag 8.00 - 12.30