Museer

Der er mange lokale museer i Faaborg-Midtfyn Kommune. Her finder du en oversigt over både det statsanerkendte kulturhistoriske museum og det statsanerkendte kunstmuseum i kommunen samt over mindre museer, der enten er tematiske eller af lokalhistorisk karakter.

Luk alle
Åben alle

Kunstmuseet i Faaborg præsenterer en imponerende samling af malerier og skulpturer, der er skabt af berømte fynske kunstnere.

Museet udstiller værker af bl.a. Peter Hansen, Fritz Syberg, Johannes Larsen, Anna Syberg og Kai Nielsen. Museet blev stiftet i 1910 af konservesfabrikant Mads Rasmussen.

I museumsbygningen fra 1915 tegnet af arkitekten Carl Petersen præsenterer Faaborg Museum også en lang række særudstillinger samt foredrag og koncerter.

Øhavsmuseet byder på oplevelser i og viden om den sydfynske kulturarv og historie. Øhavsmuseet er kulturhistorisk museum for Faaborg-Midtfyn Kommune og Langeland Kommune.

Øhavsmuseet fortæller om livet i Det Sydfynske Øhav. Museet tilbyder aktiviteter både ude og inde over det meste af øhavet.

Besøg f.eks.

  • Ret- og strafmuseet
  • Den gamle købmandsgård i Faaborg
  • Kaleko Mølle
  • Koldkrigsmuseum Langelandsfort

Du kan også tage med på en rejse tilbage til middelalderen og opleve bortførelsen af Kong Valdemar Sejr via en app til smartphones og tablets.

Den verdensberømte komponist Carl Nielsen er født og opvokset i Faaborg-Midtfyn Kommune. Du kan besøge hans barndomshjem på grænsen mellem Nr. Lyndelse og Nr. Søby.

Museet viser historien om Carl Nielsens barndom og hjemmets arbejds- og musikliv, der blev afgørende for hans udvikling både som musiker og komponist. Carl Nielsens barndomshjem hører under Odense Bys Museer.

Historisk vindmølle, rundvisninger, aktiviteter osv.

Oplev en model i størrelse 1:10 af Faaborg anno 1890.

Besøg den gamle vandmølle og en hollandsk vindmølle.

 

Formidling af udviklingen af de første skoler i Danmark.

Besøg Faaborgs vartegn - klokketårnet i hjertet af byen.
Tårngade, 5600 Faaborg.

Få et indblik i statsfængslets historie – åbent efter aftale.

Lokalt kulturhistorisk museum, udstillinger, aktiviteter osv.

Kørsel på veteranjernbanen mellem Faaborg og Korinth.

Kultur og Fritid

Mellemgade 15
5600 Faaborg

Telefon 72 53 80 00

Send en mail

Skriv sikker til os