Legater

Her kan du læse og ansøge om de legater, som Faaborg-Midtfyn Kommune administrerer.

Legaterne giver finansiel støtte til en lang række formål, såsom studier, forskning, sociale behov, behandling, rehabilitering, kultur, idræt, frivilligt arbejde mm.

Sådan søger du et legat

Vælg det legat, som du ønsker at søge i oversigten her på siden. Du søger legatet ved at trykke på selvbetjeningsløsningen. Du skal logge ind med dit NemID og have oplysninger om dine økonomiske forhold parat. Følg vejledningen i det elektroniske ansøgningsskema. Ansøgningsfristerne vil fremgå under det enkelte legat. 

Udbetalingen af et legat sker automatisk til din Nemkonto.

Legater til uddannelse

Luk alle
Åben alle

Legatet kan søges af unge mænd og kvinder, der søger uddannelse som

  • Landmænd
  • Håndværkere
  • Handlende
  • Studerende

Kun unge mænd og kvinder, der er bosat i Ringe sogn, kan nyde godt af legatet, idet det fortrinsvis er unge mænd og kvinder fra Volstrup og Boltinggård Skov, der kan komme i betragtning.

Aldersgrænsen er max 25 år.

Formålet med legatet er at støtte unges videreuddannelse. Legatet kan søges af unge mellem 16-30 år, der samtidig opfylder en række andre kriterier.

Legatet kan søges af unge mellem 16-30 år, der er bosat eller barnefødt i Faaborg, og som søger/modtager uddannelse, deltager i faglige kurser, højskole, seminarium, kostskole eller lign.

Fortrinsberettiget er unge, der er medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, en lærlingeklub oprettet af en fagforening, eller hvis ens forældre er medlem af FH eller Socialdemokratisk forbund i Danmark.

I henhold til fundatsen uddeles legatet en gang årligt til en eller flere unge, bosat i den tidligere Ringe Kommune, der uddanner sig til tømrer eller bygningssnedker.

Legater til behandling og rehabilitering

Luk alle
Åben alle

Legatet kan tildeles en eller flere gigtlidende personer til hjælp til kur og pleje, såfremt de af legatbestyrelsen dertil findes værdige og trængende.
Under lige trang skal personer, der er bosat i den tidligere Ringe Kommune og den tidligere Flødstrup Kommune, være fortrinsberettigede til at modtage legater.

Legater til økonomisk støtte

Luk alle
Åben alle

I henhold til fundatsen skal man være over 18 år og bosiddende i den tidligere Faaborg Kommune medmindre videreuddannelse gør det nødvendigt at tage ophold i en anden kommune. Bor man i en anden kommune, skal man være barnefødt i gl. Faaborg Kommune.

Legatportionerne udbetales fortrinsvis til ansøgere, hvis økonomiske forhold må betragtes som særligt vanskelige.

Legaterne Godsforvalter Sandagers Legat, Kammerråd R. Trolles Legat og Joseph Levins Mindelegat behandles alle under Faaborg Legatet.

Legatet kan søges af værdigt trængende mænd og kvinder i Ringe sogn, fortrinsvis tilhørende husmandsklassen, som er berettiget til at oppebære folkepension

Legatet kan søges af personer, bosiddende i den tidligere Ringe Kommune, som af uforskyldte grunde har behov for støtte af legatet, idet bemærkes, at personer fra de tidligere Ringe, Espe og Herringe kommuner har fortrinsret.

Til personer boende i Svanninge, Millinge og Østerby byer, som skal være ugifte eller i enkestand, og vær værdige og trængende til hjælp.

Til tre ærlige og værdigt trængende personer i Svanninge sogn

Legater til forskønnelse af natur

Luk alle
Åben alle

Renteafkastet skal fortrinsvis anvendes til forskønnelse af Heden sogn til gavn for fællesskabet i Heden sogn.

Politik og Strategi

Tinghøj Allé 2
5750 Ringe

Telefon: 72 53 05 30

Send en mail

Skriv sikkert til os

Telefontider
Mandag-onsdag 8.00 - 15.30
Torsdag 8.00 - 17.30
Fredag 8.00 - 12.30

Åbningstider
Mandag-onsdag 8.00 - 15.30
Torsdag 8.00 - 17.30