Transport til lægehjælp

Du kan i nogle tilfælde få betalt transporten til og fra læge, sygehus og genoptræning.

Dine muligheder for at få arrangeret transport eller få betalt dine udgifter til transport afhænger af din situation og om du skal til læge, speciallæge, sygehus eller genoptræning.

 

Transport til sygehus

Du kan enten blive kørt til og fra sygehus eller gigthospital, hvis din heldbredstilstand gør det nødvendigt. Du kan også få tilskud til transporten, hvis du vælger at benytte egen bil.

Det er Region Syddanmark, der afgør, om du får tilbud om kørsel eller betalt udgifterne til transporten.

Hvis allerede er visiteret af Region Syddanmark til kørsel, kan du bestille kørsel til sygehuset ved at ringe til bestillingskontoret på OUH på telefon 70 11 31 11.

 

Transport til læge eller speciallæge

Du kan få transport eller få udgifterne til transport betalt, hvis du er i sikringsgruppe 1 og opfylder et eller flere af disse krav:

  • din tilstand kræver transport med ambulance eller sygekøretøj til akut skadebehandling, eller
  • du skal til speciallæge, som er mere end 50 km fra, hvor du bor, eller
  • du er pensionist.

Ansøg om kørsel til læge eller speciallæge


Vi kører en rute og samler flere op, hvilket betyder, at du kan blive hentet i god tid inden din aftale. Der kan være ventetid ved hjemkørslen. Mellem 09.00-12.00 er ventetiden kortest, så det kan være en fordel, hvis du kan få en tid hos din læge i dette tidsrum.

 

Transport til speciallæge uden henvisning

Du kan få transport eller få udgifterne til transport betalt uden henvisning hos de følgende speciallæger:

  • Speciallæge i øjensygdomme
  • Speciallæge i øre-næse-halssygdomme
  • Speciallæge i gynækologi og obstetrik ved svangerskabsafbrydelse inden udløbet af 12. uge.

Hvis du vil have transport til speciallæge uden henvisning, kræver det, at du vælger den speciallæge, der har konsultation nærmest ved din bopæl. Hvis den speciallæge, som ligger tættest på dig, ikke har mulighed for at hjælpe dig, kan du få arrangeret transport eller få godtgjort transport til den nærmeste speciallæge, som ikke er forhindret.

 

Transport til genoptræning

Hvis du har været indlagt på sygehus og har fået en genoptræningsplan, kan du i nogle tilfælde blive kørt eller få udgifterne til transport til genoptræning betalt.

 

Kørsel til læge for pensionister

Som pensionist kan du i nogle tilfælde få betalt transporten til og fra læge, sygehus og genoptræning.

 

Handicapkørsel

Hvis du er svært bevægelseshæmmet, har et omfattende synshandicap, en demensdiagnose eller en erhvervet hjerneskade, kan Faaborg-Midtfyn Kommune tilbyde dig handicapkørsel med Flextrafik.