Mobilitet

Faaborg-Midtfyn Kommune har sammen med Staten ansvar for, at infrastrukturen lever op til borgernes, erhvervslivets og turisters behov for transport, fremkommelighed og mobilitet i kommunen såvel som i regionen.

Luk alle
Åben alle

Nyt knudepunkt i Gislev

Som landkommune er der en gang imellem lidt langt mellem busserne. Det vil vi gerne gøre noget ved, bl.a. ved at supplere den kollektive trafik med samkørsel og gode muligheder for at parkere cyklen. Målet er at gøre det lettere at komme rundt og mere attraktivt at bo her – også selvom man ikke har en bil eller to biler.

Kunne vi køre sammen?

Der kører rigtig mange biler i Faaborg-Midtfyn Kommune, og ofte sidder der kun en i bilen. Den mulighed vil vi gerne udnytte og få flere til at køre sammen. Men det skal være nemt og enkelt, både for den der kører bilen og for den, der har brug for kørelejlighed.

Derfor er vi i gang med at udvikle stoppesteder for samkørsel - i nærhed til busstoppesteder og anden kollektiv trafik og med god mulighed for at parkere cyklen sikkert.

Som samarbejdspartner på projektet har vi NaboGo - som er en app, der gør det nemmere at booke en tur og tilbyde et lift. Det smarte ved NaboGo er at app taler sammen med rejseplanen, så du nemt kan planlægge ture med tog, bus og bil.

Udvikling af nyt busstoppested

Samtidig med at vi skaber et stoppested for samkørsel, er FynBus i gang med at udvikle nye stoppesteder, og vi har fået lov til at være testkommune.

Men hvordan ser fremtidens stoppested se ud? Hvad skal det indeholde, for at du som passager føler, at det er trygt og rart at vente på bussen og at stå af ved stoppestedet? Det har vi spurgt borgerne i Gislev om. I løbet af foråret bliver det nye stoppested etableret, og hvis du lyst til at give respons hører vi meget gerne fra dig.

Spørgsmål? Kontakt os

Driftsplanlægning

Mellemgade 15
5600 Faaborg

Telefon: 72 53 22 00

Send en mail

Skriv sikkert til os