Rekordmange turistovernatninger i Faaborg-Midtfyn i maj og juni

Det har været et fremragende første halvår for turismen i Faaborg-Midtfyn.

28. august 2023

Turisme i Faaborg-Midtfyn

Overnatningstal fra Visit Denmark viser, at turisterne tog rekordmange overnatninger i Faaborg-Midtfyn i maj og juni.

”Det første halvår i 2023 er det næstbedste år, vi har haft de seneste syv år – kun overgået af 2022. Maj og juni var rekordmåneder i år, så forventningerne var høje, da vi gik ind i højsæsonen – og desværre mødte regnvejret”, siger turistmanager i Faaborg-Midtfyn Kommune, Mads Rye Martinez Sletbjerg, som derfor ikke har helt så høje forventninger til tallene for juli.

Det er særligt tyskere og hollændere, der holder ferie på vores egn. Nordmændene og svenskerne er også vendt tilbage, endda på et år, hvor vores nordiske naboer er ramt af inflation og lav valutakurs.

Nørder man lidt ekstra i tallene, kan man også se, at belgierne var vilde med at overnatte i Faaborg-Midtfyn i juni. Her er antallet af overnatninger næsten seksdoblet i forhold til juni 2022.

Flere søger nordpå

Det høje antal besøgende kunne mærkes på turistbureauet i Faaborg, hvor Brian, Michella og sommervikar Helena har haft travlt med at besvare spørgsmål og anbefale oplevelser i Faaborg-Midtfyn.

Vi kan mærke, at vi har haft besøg af mange sydeuropæere i år, særligt franskmænd, spaniere og italienere. Jeg tror, det er en kombination af, at varmen i Sydeuropa får mange til at søge mod Skandinavien i stedet for at holde ferie i nabolandene, som de har gjort hidtil. Derudover tror jeg, at franskmændene har fået øjnene op for Danmark, fordi vi sidste år var medvært ved starten på Tour de France

Brian Schiødt Carlson fra Faaborg Turistbureau

Da himlen så åbnede sig i juli måned, og det blev den vådeste juli, der nogensinde er målt, søgte turisterne i stedet information om indendørs aktiviteter:

”Så nyder de i stedet at sidde på restauranter og caféer, og de søger information om museerne, klokketårnet og Arresten. Men når vejret så klarer op, er der ingen tvivl om, at det er cykelture, vandreture, øerne, bakkerne og Faaborg by, som turisterne efterspørger allermest”, siger Brian Schiødt Carlson.

Generel stigning på landsplan

Det har også været et godt første halvår for resten af Danmark. På landsplan er antallet af overnatninger steget med 3,62% sammenlignet med første halvår af 2022, viser tal fra Visit Denmark.