Oplev julen i Faaborg: Unikt julemarked har vokseværk

Den 2.-4. december kan du komme til stort julemarked i Faaborg, når lokale kunsthåndværkere og erhvervsdrivende indtager det tidligere slagteri på havnen.

24. november

Den første weekend i december er der atter pyntet op til jul i Tulip-bygningen på havnen i Faaborg. Selv om det kun er andet år – så føles det allerede lidt som en tradition, at lokale kunsthåndværkere fylder det tidligere slagteri med spændende juleboder og hygge.

Det var de tre lokale kunstnere Malene Klint Vejlby, Erik Lindberg og Kyed Danielsen, der stod for julemarkedet i 2021, og nu gør de det igen. Sidste års marked blev nemlig godt modtaget af både udstillere og gæster. I år vil i alt 34 stande fra hele Fyn deltage – det er 13 flere end sidste år – og de besøgende kan se frem til boder med alt fra keramik til billedkunst og fødevarer.

Malene Klint Vejlby glæder sig over, at de mange lokale kunsthåndværkere allerede sidste år gav deres opbakning til at gentage succesen, og at nye er kommet til. Faktisk er der venteliste på at være med til det lidt anderledes julemarked i Faaborg:

”Tulip-rammen kan bare noget specielt – det er råt og alligevel superhyggeligt. Jeg tror, at både publikum og de mange små salgsboder netop er faldet for den lidt atypiske atmosfære, stedet har,” fortæller hun.

I både 2021 og 2022 har Tulip-bygningen dannet rammerne om flere midlertidige aktiviteter, skabt af lokale aktører. I oktober kom så nyheden om, at den filantropiske forening Realdania har doneret 60 millioner kr. til omdannelsen af det tidligere slagteri. Med omdannelsen vil der blive skabt endnu mere liv i området, og de midlertidige aktiviteter har bevist, at byen er klar til de nye muligheder.

Anne Møllegaard Mortensen, formand i Kultur- og Lokalsamfundsudvalget, glæder sig over, at julemarkedet åbner på havnen igen i år.

”Det er utroligt vigtigt, at vi får afprøvet forskellige aktiviteter i det gamle slagteri, og at vi får vist omverdenen, hvor stort et potentiale stedet har. Samtidigt kan nogle af de nye tiltag måske blive tilbagevendende begivenheder. Julemarkedets fokus på lokal kunst, kvalitetsprodukter og fødevarer passer fint ind i de tanker, der ligger for Tulip-bygningens fremtid, men også i forhold til Faaborgs ry som et sted med fin kunst og kunsthåndværk.”

Fakta:

Caféen sørger for, at gæsterne kan få stillet både tørsten og appetitten på stedet. Julemarkedets åbningstider er fredag den 2. december kl. 15-19, lørdag den 3. december kl. 10-19 og søndag den 4. december kl. 10-15. Der er gratis entré.

Der er også åbent i Tingcentralens pop up-værksted for de mindste, ligesom det er sidste mulighed for at opleve Jim Lyngvilds kirkekunst i Tulips rå rammer.