Konference kickstarter fokus på børn og unges mentale trivsel

1. februar 2023 mødes unge, kommunalbestyrelsen og fagfolk på Boltinggaard til en temadag om børn og unges mentale trivsel. Målet er at blive klogere på udfordringerne og mulighederne for at ændre trivslen til det bedre.

22. december

Selvom langt de fleste børn og unge trives godt, så vokser gruppen, som mistrives mentalt.

Det fremgår blandt andet af den netop offentliggjorte rapport ”Børn og unge i Danmark. Velfærd og trivsel 2022” fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Undersøgelsens resultater viser blandt andet, at flere i alderen 15-19 år føler sig ensomme, har lav livstilfredshed, et dårligt selvvurderet helbred, eller oplyser, at de har haft en psykisk lidelse.

Derfor har kommunen besluttet, at der skal leveres en massiv indsats for at vende udviklingen.

Det første skridt i det arbejde bliver at holde en temadag, hvor deltagerne sammen bliver klogere på problemet og mulighederne for at forbedre den mentale trivsel hos børn og unge.

Ved temadagen deltager unge, som repræsenterer skoler og ungdomsuddannelser, kommunalbestyrelsen samt en lang stribe af kommunalt ansatte, som arbejder med børn, unge eller familier.

Målet med temadagen er, at de voksne lærer mere om børns og unges mentale trivsel, og at de unge får mulighed for at fortælle om, hvad de oplever har betydning for deres trivsel.

Programmet for temadagen bliver en blanding af oplæg fra de dygtigste eksperter indenfor børn, unge forældreskab og digitalt liv. Der bliver ved temadagen rig mulighed for at udveksle erfaringer på tværs af fagområder og aldersgrupper.

20. mio. kroner sat af til nye initiativer

Da 24 ud af 25 kommunalbestyrelsesmedlemmer i september 2022 indgik budgetaftale for 2023 var det blandt andet med en ramme på 20. mio. kroner til et signaturprojekt, som skal afprøve nye initiativer, der styrker børn og unges mentale trivsel:

"Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med det vigtige stykke arbejde, der ligger foran os. At flere børn og unge mistrives, er en bekymrende udvikling. Og derfor har vi også investeret i det, der bliver en af de vigtigste opgaver i de kommende år: At få trivslen blandt børn og unge til at stige. Med temadagen får vi skudt arbejdet godt i gang. Jeg håber, det bliver en dag, hvor vi voksne lytter, mere end vi taler. For de unge mennesker er på rigtig mange måder eksperterne her", siger borgmester Hans Stavnsager.