Det er voldsomt glat på vejene

Torsdag morgen melder vintertjenesten om spejlglatte veje. Vi opfordrer til, at alle kører meget forsigtigt og efter forholdene.

4. januar 2024

Pas på derude – det er voldsomt glat på vejene, og der ligger stadig masser af vand!

Vi opfordrer til, at alle kører meget forsigtigt her til morgen. Temperaturen på vejbanen er nået minusgrader, og det giver ekstra udfordringer i forhold til gårsdagens massive regnskyl.

Vintertjenesten har været på vejene siden midnat for at salte præventivt, og når morgentrafikken er overstået, tager de gode folk en runde mere for at skrabe så meget sne og is, som det er muligt.

Der er stadig vand på vejene flere steder i kommunen – særligt i området omkring Faaborg, og det er ikke alle steder, der er mærket af. Det skyldes dels, at vandet ikke har mulighed for at løbe væk på grund af højvandet, samt at Faaborg ligger neden for bakkelandet.

"Folk skal virkelig passe på. Det er svært at se vandet, når man kører i mørket. Og når vintervejret så kommer oveni. Jeg har aldrig oplevet noget lignende," siger driftsleder for Park, Vej og Natur.

Sneen er endnu ikke faldet så tungt i Faaborg – men det gør den nord for bakkerne og i resten af kommunen.

Så opfordringen herfra skal lyde, at man holder god afstand og tager hjemmefra i god tid.

Oplever du problemer på vejene, kan du indberette det via Giv-et-praj: Giv et praj (fmk.dk)

På siden her kan du læse mere om, hvilke veje der markeret med "Vand på vejen". Vær dog gerne obs på, at det ikke er alle steder, der er skiltet: Sådan påvirker det massive regnskyl Faaborg-Midtfyn