Kogeanbefaling fastholdes på Avernakø

Seneste vandprøve viste næsten rent vand, men embedslægen anbefaler fortsat, at vandet koges før brug.

26. april 2024

Faaborg-Midtfyn Kommune har siden 11. april anbefalet borgere, der får vand fra Avernakø Vandværk, at koge vandet før brug, da der ved en rutineprøve blev fundet bakterier i vandet.

Det har siden vist sig, at forureningen af vandet skyldtes en utæthed ved den ene boring, som gjorde, at overfladevand havde fundet vej til systemet.

Avernakø Vandværk skiftede efterfølgende over til kun at benytte den boring, der ikke var utæt. Men da urenheder kan sidde i længere tid i filteret, blev kogeanbefalingen fastholdt, og der blev taget nye vandprøver.

Der er nu kommet svar på de nye prøver, og de viser, at mængden er bakterier er faldet, og vandet næsten er rent. Faaborg-Midtfyn Kommune har konsulteret embedslægen, som anbefaler at fastholde kogeanbefalingen, indtil to på hinanden følgende vandprøver har vist, at vandet indeholder et lavt antal bakterier.  

Der vil blive taget nye vandprøver i starten af den kommende uge, som efterfølgende skal analyseres. Derefter vil Faaborg-Midtfyn Kommune igen konsultere embedslægen vedr. en evt. ophævelse af kogeanbefalingen.

Vi forventer derfor at kunne melde nyt ud i slutningen af næste uge.

Avernakø Vandværk leverer ikke vand til Korshavn.

Du finder retningslinjer for kogeanbefalingen her: Drikkevand og grundvand (fmk.dk)