Forslag til regulering af tæt-lav boligbebyggelse i nr. Søby

Forslag til tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2019 er udarbejdet med det formål at begrænse muligheden for at bygge tæt-lav boliger i Nr. Søby. Høringsfrist: 3. maj 2024

Luk alle
Åben alle

Forslag til kommuneplantillæg nr. 37

Baggrunden for tillægget er, at Nr. Søby er karakteriseret ved at være en udpræget parcelhusby (åben-lav boliger), men at der har været en stigende interesse for at udvikle rækkehuse (tæt-lav boliger) i landsbyen. Det er positivt, at der er lyst til at investere i den fremtidige boligudbygning i Nr. Søby. Der har dog indtil nu ikke været taget konkret stilling til, hvor man ønsker udviklingen af tæt-lav boliger skal ske i Nr. Søby.

Den eksisterende boligramme Nrl.B.1 dækker det meste af Nr. Søby og giver mulighed for både åben-lav og tæt-lav boliger. En stor del af det område, som rammen omfatter, er karakteriseret ved gamle gårde og enfamiliehuse - særligt ud mod Odensevej. For at fastholde karakteren i landsbyen, fjernes muligheden for tæt-lav boliger derfor inden for kommuneplanrammen. Dog gives der mulighed for, at der kan etableres tæt-lav boliger i eksisterende bebyggelse med undtagelse af ejendomme ud mod Odensevej. Derudover kan eksisterende tæt-lav boligbebyggelse indenfor rammen genopføres. I forbindelse med næste kommuneplanrevision vil det blive undersøgt, hvor i Nr. Søby der kan placeres tæt-lav boliger.

Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger til planforslagene skal skriftligt indsendes og være kommunen i hænde senest d. 3. maj 2024.

  • planogkultur-post@fmk.dk
  • Plan, Mellemgade 15, 5600 Faaborg.
  • Ved sikker post vælg: skriv ny post -> vælg modtager -> Faaborg-Midtfyn Kommune -> fysisk planlægning -> fysisk planlægning -> lokalplanlægning

Frist for høringssvar: 3. maj 2024

Forslag til Kommuneplantillæg Nr. 37

Miljøvurdering

Forslag til kommuneplantillægget er screenet i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Planens virkeliggørelse medfører ikke væsentlige indvirkninger eller ændringer på miljøet, og det vurderes, at der ikke skal foretages miljøvurdering af planen.

Hvis du ønsker at klage over kommunens afgørelse om ikke at udarbejde miljøvurdering, kan du klage til Planklagenævnet, inden 4 uger fra 8. marts hvor afgørelsen er offentliggjort på plandata.dk, altså senest 4. april 2024.

Miljøscreening Tillæg Nr. 37

Klagevejledning

Hvis du ønsker at klage over kommunens afgørelse om ikke at udarbejde miljøvurdering, kan du klage til Planklagenævnet, inden 4 uger fra den 8. marts hvor planen er indlæst i www.plandata.dk, altså senest den 4. april 2024. Du klager via Klageportalen https://kpo.naevneneshus.dk, her finder du også en vejledning til, hvordan du klager.

En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Du kan læse mere om gebyrerne og forventet sagsbehandlingstid på www.naevneneshus.dk .

Klagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til kommunen. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.

Hvis du vil indbringe Klagenævnets afgørelse for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra den dato hvor afgørelsen er meddelt eller offentliggjort.